Fitness

 

Intake
U krijgt van tevoren een intakeformulier opgestuurd die ik u vraag ingevuld terug te sturen. Door dit formulier kan ik goed voorbereid onze eerste sessie ingaan. Deze bespreken we in de eerste les.

 

Eerste les
Tijdens deze les nemen we de tijd voor de hond. We zullen starten met een Observatie rondje, zodat we de kans verkleinen dat we met fitness de hond blessures geven. 

Vervolgens zullen we starten met wat basis oefeningen, om een goed beeld te krijgen van de belasting van de hond. Doormiddel van de observatie en deze oefeningen, kunnen we bepalen welke oefeningen effectief zijn om de algehele fitheid van de hond te verbeteren.

Hierna bepalen we welk trainingstraject u in wilt stappen. 
Optie 1: We gaan aan de slag met een fitness trainingsplan speciaal voor uw hond. Deze optie is geschikt voor elke hond. 
Optie 2: Het standaard trainingstraject. Deze hebben wij uitgezet in verschillende levels en verdienen u en uw hond een certificaat na het behalen van het level! Er wordt geen apart examen afgenomen. Zodra uw hond het gewenste niveau heeft behaald tijdens de lessen kunt u het certificaat verdienen. Deze optie is enkel geschikt voor honden zonder problemen aan het bewegingsapparaat. 

 

Tijdens deze les krijgt u oefeningen mee, zodat u thuis ook aan de slag kunt!

 

Vervolg lessen
In de opvolgende lessen pakken we het trainingsplan er bij en kijken we naar vooruitgang in de oefeningen en de fitheid van de hond. 

Zien we vooruitgang? Dan komt er verandering in het plan! De oefeningen zullen veranderen, worden zwaarder of lastiger.  Het trainingsplan zullen we regelmatig bijstellen, omdat we aan de behoefte van de hond willen blijven voldoen. 

Elke les geef ik u aan welke oefeningen u thuis op kunt pakken en hoe vaak u deze in een gezonde trainingssessie kunt uitvoeren. 

Boekt de hond veel vooruitgang? Dan kunnen u en uw hond een certificaat verdienen. Zo kunt u terug kijken op wat u en de hond behaald hebben.

 

Losse les?

Na een intake les, kunt u altijd losse lessen boeken als vaste lessen niet uitkomen. Ik help u graag met de basis te leggen voor vele oefeningen waar u thuis mee verder kunt of ondersteun u verder in uw trainingsplan.

 

Lesduur: 30 minuten

Locatie: Made

Lesdagen: - Dinsdag overdag
                   - Zaterdag ochtend (zie boek nu)