Mijn verhaal

 

Waar het voor mij begon
In 2011 kreeg ik mijn eerste hondje. Een border collie genaamd Sasha. Samen met haar heb ik vele leuke avonturen beleefd. De eerste sport die we samen beoefenden was behendigheid. Na een korte tijd zijn we over gegaan op dogfrisbee. Dit is uiteindelijk mijn grote hobby geworden en gebleven. 

Daarnaast heb ik nog vele andere sporten uitgeprobeerd; hoopers, dogsurvival, skeeleren met de hond. 

Ik kreeg mijn eerste hondentrainers lessen toen ik met mijn MBO dierverzorging en management bezig was. Ik vond dit geweldig!

In 2017 heb ik een dogfrisbee instructeurscursus gaan volgen en les gaan geven. Tevens kwam er een 2e border collie bij: Yento. Ook met hem ben ik vele sporten gaan beoefenen, maar frisbee blijft onze favoriet. In 2019 stonden we zelfs samen op het EK!

Dit was tevens ook het jaar dat Sasha haar eerste knieband scheurde. Ze ging van sporthond, naar rust hond. Dat was een enorme domper. 

 

Mijn zoektocht was begonnen
Nadat Sasha hersteld was van haar eerste TPLO (knieband operatie) mocht ze van de dierenarts weer alles. Echter hield deze geen rekening met sporten en zag de fysio dat Sasha veel atrofie in die poot had, waardoor sporten er voorlopig nog niet in zat. De fysio kon niet veel meer doen dan een paar oefeningetjes meegeven en hydrotraining aanbieden.

Ik hoorde van Fitness voor honden en ben me hierin gaan verdiepen. Samen met een vriendin startte ik met de opleiding tot fitness instructeur en volgde ik meerdere workshops. 

Bij Yento zag ik het succes van de fitness terug komen in sportprestaties! Ik kon merken dat hij beter zijn poten ging coördineren bij sprongen en bochten, dat hij het frisbeeën langer vol kon houden, betere landingen maakt, enzovoort. 

Ook voor Sasha was de fitness een succes! Haar spieren werden steeds meer gelijk links en rechts zei de fysio. Ze kon weer de sport op gaan bouwen!

Totdat helaas 1,5 jaar later haar andere knieband scheurde. terug bij af... 

 

Meer mogelijkheden zoeken
Sasha wordt al ouder en fitness is misschien niet voldoende meer. Er moet toch meer zijn wat ik voor haar kan doen? Zo kwam ik op massage voor honden uit. 

In het begin geloofde ik hier niet echt in. Maar ik heb het een kans gegeven en de effecten hebben mij doen verbazen!

Ik heb zo veel geleerd over het luisteren naar honden, aandachtspunten herkennen en manieren om met simpele aanrakingen bepaalde pijn en ongemakkelijkheden bij de hond te laten verdwijnen. De komende tijd zal ik hier ook over blijven doorleren. 

De massage was een perfecte toevoeging op de fitness voor Sasha!

De fitness helpt haar spieren weer op te bouwen en de massage helpt erbij dat ze zich prettig voelt en weinig pijn heeft zodat haar leven als sporthond nog niet volledig voorbij hoeft te zijn!

Mijn doel

 

Door mijn verhaal is het mijn doel geworden om honden net als Sasha te kunnen helpen; revaliderende honden weer terug op de been helpen in samenwerking met specialisten. 

Dankzei Yento is het tevens mijn doel om alle honden een fit en gezond leven aan te bieden. Hierin specialiseer ik mezelf op sporthonden, omdat het hier allemaal mee begon.