Massage

 

Intake
U krijgt van tevoren een intakeformulier opgestuurd die ik u vraag ingevuld terug te sturen. Door dit formulier kan ik goed voorbereid onze eerste sessie ingaan.

Deze bespreken we in de eerste sessie zodat we deze evt. nog aan kunnen vullen of mijn vragen kunnen beantwoorden. 

 

Eerste sessie
Tijdens deze sessie nemen we de tijd voor de hond. We zullen starten met een Observatie rondje. Hierbij gaan we naar buiten, zodat ik de beweging van de hond goed kan bekijken.

Vervolgens gaan we rustig terug naar binnen en zal ik kijken of ik de hond kan Palperen. Hierbij voel ik het lichaam na op gevoelige plekken en aandachtspunten. 

Hierna start ik met de sessie bewust aanraken of massage. Welke sessie dit wordt, bepaald de hond.

Tot slot geef ik u een massage advies op maat mee voor de hond, waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

 

Vertrouwen opbouwen d.m.v. respect
Omdat het bij massage erg belangrijk is dat de hond kan ontspannen, werk ik vanuit het vertrouwen dat de hond in mij heeft. Dit doe ik door respect te hebben voor zijn signalen. 

Zonder dat wij het doorhebben, communiceren honden erg veel. Door goed op deze communicatiesignalen te letten bij de bewegingen die ik maak, kan ik luisteren naar wat de hond prettig of minder prettig vind. Zo werk ik vanuit hetgeen dat de hond prettig vind om vertrouwen op te bouwen. Zo laat de hond uiteindelijk steeds meer toe.

Rust en geduld zijn de sleutel tot succes bij massage voor honden. Verwacht dus ook dat het misschien een paar sessies kan duren voor je resultaat ziet. 

 

Vervolgsessies:
Tijdens deze sessies houden we een korte observatie en palpatie om eventuele veranderingen/verbeteringen of nieuwe aandachtspunten te ontdekken. 

Met de massage gaan we verder op waar we gebleven waren en kijken we of we weer wat meer mogen van de hond en of nieuwe technieken kunnen toepassen. 

Ga er van uit dat er minimaal 3 sessies nodig zijn voor u echt verschil gaat merken bij de hond. 

 

Gevoel:
Ik vind het erg belangrijk dat niet alleen de hond, maar ook de eigenaar een prettig gevoel heeft bij de sessies. Dit helpt zowel mij als de hond om het maximale uit de sessie te halen. 

 

Locatie: Bij u thuis

Duur: 1 uur of 1,5 uur